Василь Зварич
|
 |
« Відповідь #25 : 20 02, 2013, 13:46* » |
|
Так справді мінусом даної дегустації було те що приймали гостей тільки 2 чоловік. Пропоную на найблищому засіданні правління (і пропоную провести його як найшвидше поки память свіжа) обговорити всі плюси і мінуси з'їзду, скласти план дій при проведенні дегустацій, список необхідних речей на дегустацію, хто за що відповідає і як відбувається координація. Одним словом необхідно розробити регламент щоб кожен чітко знав хто що робить.
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
Гість
|
 |
« Відповідь #26 : 06 03, 2013, 23:08* » |
|
В нас на 4-дегуст.зїзді були присутні сомелє з виномаркету WineTime. п.Софія Пашко і п.Роман Гнатковський.Я хочу викласти їхні думки про наші вина,десертні і плодово-ягідні вони не дегустували а за сухі і напівсолодкі є деякі зауваження; 1-80%-вина окислені,ми знов не використовуємо стабілізатори(піросульфіт),на це звернув увагу і Павлій Б.М.2--незбалансовані в винах смак і запах як одне добре то друге зіпсуте,причина -не чиста тара.Але є і +.Богдан Михайлович відмітив ріст якості від одної дегустації до іншої,оцінили вино під № 14.винороба Демянюк Івана Михайловича,на думку сомелє вино сильно випереджає інших,а народні дегустатори не оцінили,так що нам треба набирати досвід.Не хотілось щоб ми знов і знов не нагороджували таких виноробів
|
|
« Останнє редагування: 07 03, 2013, 07:58* від Ярослав »
|
Записаний
|
|
|
|
іван
|
 |
« Відповідь #27 : 19 03, 2013, 12:57* » |
|
В нас на 4-дегуст.зїзді були присутні сомелє з виномаркету WineTime. п.Софія Пашко і п.Роман Гнатковський.Я хочу викласти їхні думки про наші вина,десертні і плодово-ягідні вони не дегустували а за сухі і напівсолодкі є деякі зауваження; 1-80%-вина окислені,ми знов не використовуємо стабілізатори(піросульфіт),на це звернув увагу і Павлій Б.М.2--незбалансовані в винах смак і запах як одне добре то друге зіпсуте,причина -не чиста тара.Але є і +.Богдан Михайлович відмітив ріст якості від одної дегустації до іншої,оцінили вино під № 14.винороба Демянюк Івана Михайловича,на думку сомелє вино сильно випереджає інших,а народні дегустатори не оцінили,так що нам треба набирати досвід.Не хотілось щоб ми знов і знов не нагороджували таких виноробів Вино витримане в дубовій бочці 1рік ,те що народні дегустатори не оцінили це їхня справа....хоча вино отримало диплом як (Саме оригінальне вино)за це можна подякувати Павлію Б.М. та керівництву клубу....
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
Гість
|
 |
« Відповідь #28 : 21 03, 2013, 21:22* » |
|
п.Іване,дякуємо за виставлення такого якісного вина на нашому дег.з'їзді,хотілось щоб Ви на цій темі розказати свою технологію виготовлення вин.
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #29 : 03 11, 2013, 18:02* » |
|
Добридень друзі,в нас виноробів-аматорів проходить добрий час-ВИЗРІВАННЯ ВИНА.До 5-го.дег.з"їзду(дай Бог його провести) не так багато часу остається,може пора обговорити цю тему??Охота почути якісь нові ініціативи,пропозиції...В гурті легще знайти цікаві форми проведення щоб цікаво було всім...
|
|
|
Записаний
|
Виноградні вина - складова частина загальнолюдської культури.
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #30 : 10 10, 2015, 21:24* » |
|
Добрий вечір друзі,щось я давно не говорив за дегустацію(кому що а курці просо-народне прислівя) Поділітся своїми новинами в виноробстві? В мене цей рік неврожайний -сам собі дивуюсь 
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
іван
|
 |
« Відповідь #31 : 11 10, 2015, 11:50* » |
|
В ЧОМУ ПРИЧИНА НЕ ВРОЖАЙНОСТІ ВИНОГРАДУ У ВАС,В МЕНЕ ГАРНИЙ ВРОЖАЙ ЯК СТОЛОВОГО ТАК І ТЕХНІЧНОГО
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #32 : 11 10, 2015, 18:30* » |
|
ПРИЧИНА-в мені ,час-утеплення хати;2-роботи;загушеність винограду;пропуск хім обробок а є тільки дві руки і24 год в сутки 
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #33 : 21 10, 2015, 20:45* » |
|
В клубі ВП. винекла дискуція-різні думки,як ми проводимо дегустацію вин.Хочу викласти своє бачення- клуб ВП. проводить в рік 2-дегустації вин.Одна в день св. Валентина-14 лютого-це Обласний дегустаційний з*їзд кл.ВП.,де проводимо дегустацію домашніх вин виноробів кл.ВП. Представляють винороби вина в 4--лігах. 1-сухі виноградні вина(цукр.-0%) 2-напівсолодкі виногр. вина (від 1до 8%) 3-десертні виногр.вина(більше 8%) 4-плодовоягідні вина. На кожну лігу виставляємо не більше 10 вин, всіх вин має бути-40.Чому так,на дегуст. одного вина йде 5-6 хвилин,в сумі виходить до трьох годин,плюс перерва,нагородження-біля 5-годин.Всидіти людям проблема ! Кількість учасників -100чл. ЧОМУ ТАК 1-виставляємо дві бутилки від шампанського,яких хватає по 25-30 гр. вина на чоловіка. 2-бакалів,стаканів і т.д. хватає на 100чл. Запрошуємо гостей,чл. обласних клубів виноградарів України,які беруть участь в дегустації,але не виставляють свої вина.Що це нам дає--вихід клубу на всеукраїнський рівень,знайомство між виноградарями і промоція клубу ВП.Це має бути цікаво нашим виноградарям.
|
|
« Останнє редагування: 21 10, 2015, 21:22* від Ярослав »
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #34 : 21 10, 2015, 21:19* » |
|
Пане Михайло, незрозуміло, що ви цим постом хочете пояснити? Невже проблема докупити десяток-другий бакалів-стаканів? :))) ... А взагалі - лютнева дегустація - вона не змінила свого реноме, як була започаткована як "народна дегустація", такою вона залишилася і зараз - народною, зі всіма наслідками. Осіння дегустація вже більш професійна, але все рівно по різних причинах вона "розчиняється" народним дегустуванням, а конкретніше - просто "святкове споживання вина" Тому що об'єктивну оцінку тому чи іншому вину могло дати максимум 5-6 членів комісії з 30!!!. Чому я так говорю? Проаналізуйте дегустування вин кожним членом, і просто вбивчу різницю між оцінками... це моя особиста думка.
|
|
« Останнє редагування: 21 10, 2015, 21:32* від Ярослав »
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #35 : 21 10, 2015, 21:31* » |
|
Друга дегустація вин проводимо на-Фестивалі винограду і вина в м.Ів-Франківську,який проводимо в кінці серпня.Тут трохи змінена форма проведення дегустації. 1-беруть участь винороби кл.ВП. і винороби які приїхали на фестиваль з інших областей. Виставляємо вина в двох лігах. 1-сухі виноградні вина (цукр.-0%) 2-напівсолодкі виногр. вина (цукр.до-3%) Чому так,сухі вина в Європі вважаються самі вживані і корисні для людини. Це дає можливість піднімати якість наших вин.Чому приймають участь винороби з областей де виноград більш якісний. Я приводжу завжди приклад--в 2010 р. в м. Ялті , в Криму, винороб з Західної України, з м. Львова--зайняв на фестивалі зі своїм вином -1 місце--це Богдан Павлій. В районі де виноробство процвітає, а винороб з району-РИЗИКОВАНОГО ВИНОГРАДАРСТВА бере перше місце, ось вам показник праці, бажання і основне віри... Беруть участь в дегустації-10 чл. кл. ВП.,10-виноробів-гостей.,подають 20 вин.Учасників до 30 чл.-проводимо біля 2 -годин,бо люди хочуть бути на фестивалі.Проводячи змагання між виноробами з різних областей можемо показати що наші вина не поступаються винам з більш виноградних районів. Ось таке моє бачення проведення наших дегустацій,це не означає що не може бути других думок...
|
|
« Останнє редагування: 22 10, 2015, 07:27* від Ярослав »
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #36 : 21 10, 2015, 21:36* » |
|
Ярослав,а час проведення тебе не цікавить,а як люди мордуються, пять годин сидіти...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #37 : 21 10, 2015, 21:37* » |
|
Моя думка, те що пан Павлій зайняв 1-ше місце - говорить про те, що він гарний винороб. А, як ви знаєте, головне у виноробстві - це сировина... Невже він зайняв перше місце за вино з винограду, який вирощений на Львівщині? Ну мені важко в це повірити. Навіть на наших дегустаціях постійні переможці з винами, це з винограду купленим на базарі, тобто не нашого регіону.
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #38 : 21 10, 2015, 21:38* » |
|
Як на мою думку, я б організував тільки клубну дегустацію, а не народну... В цьому і вся проблема...Але ви завжди говорите про свято, традиції, реноме клубу...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #39 : 21 10, 2015, 21:47* » |
|
Провести дегустацію наших вин професіоналами можем в VAI TAMI,але вин має бути не більше 6-8, а що робити з іншими...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #40 : 21 10, 2015, 21:50* » |
|
Пане Михайло, я говорю про КЛУБНУ дегустацію, а не дегустацію професійними сомельє...фірми WINETIME
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #41 : 21 10, 2015, 21:53* » |
|
Ярослав, а моїм винам ви нахімічили...,а яке вино було з Цитронного магарача нині покійного Гегоргія Олексійовича...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #42 : 21 10, 2015, 21:59* » |
|
Це крайнощі, ти бери середньостатистичний показник. Так, і в Семеніва гарні вина були, "твої" з Гібрида білого, Зварича з того ж таки гібрида (все таки це прикарпатський виноград!) Але це поодинокі випадки...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Михайло Лучин
|
 |
« Відповідь #43 : 22 10, 2015, 20:38* » |
|
А яка думка в виноробів Прикарпаття...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #44 : 22 10, 2015, 21:10* » |
|
Пане Михайло, ти мене звинувачуєш в "хімії" відносно твого вина??? Вважаю що це жарт, я ж цілу програму написав для коректного, швидкого і об'єктивного оцінювання при дегустації. ЇЇ (програму) з успіхом можна використати і при лютневій дегустації. Результат дає на протязі кількох секунд після введення даних...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Сергій Ляшенко
|
 |
« Відповідь #45 : 22 10, 2015, 21:40* » |
|
Міша , я підтверджую слова Ярослава про розробку програми для підрахунку результатів дегустаціі.Він її розробив на моє прохання , так як на першому Фестивалі -2014 року ми з ним при підрахунку дегустаціі багато часу потратили на складання цієї форми .Цей момент на скорочення підрахунку голосів я заздалегідь передбачив тому , що повинен був підраховувати разом з Ярославом і його програма облегчила б нам підрахунок голосів.Цю програму можна буде використовувати в подальшому на дегустаціях і вона буде оперативно видавати кінцевий результат підрахунку голосів і скорочувати час очікування.
|
|
« Останнє редагування: 22 10, 2015, 21:54* від Сергій Ляшенко »
|
Записаний
|
|
|
|
Василь Зварич
|
 |
« Відповідь #46 : 22 10, 2015, 23:10* » |
|
"Закривання" дегустації в рамках обраних дегустаторів суперечить меті проведення цієї дегустації (я зараз про дегустацію 14 лютого). Хочу нагадати, що митою проведення дегустації є: - популяризація виноробства на Прикарпатті; - підняття культури споживання вина.
Виходячи з цієї мети і є проведення дегустації для максимально можливої кількості охочих. Щоб люди прийшли і побачили, що виноробство на Прикарпатті є і воно розвивається. Тоді у краян появляється впевненість у своїх силах і все більше людей починають займатись виноробством і представляти свої вина на наших дегустаціях.
А що б дала нам дегустація в колі "професіоналів"? дегустація автоматично вважається "закритою" і варимось у власному соці без розвитку - обираємо своїх кращих серед своїх.
Я переконаний в тому, що серед наших краян є ще дуже багато хороших виноробів про яких ми не знаємо і які не знають про існування нашого клубу і тим більше дегустації. Так! Я погоджуюсь з думкою Ярослава, що на наших дегустаціях багато гостей які розбираються у винах на рівні "червоне або біле" чи "солодке або квасне". Але не потрібно їх недооцінювати їхню присутність. Такі гості є також цінними на дегустаціях. По перше - на наших дегустаціях вони отримують інформацію про вино - яке вино буває, як його виготовляти, з чим споживати (це і є ідея - підняття культури споживання вина), а по друге - вони розкажуть про наші дегустації друзям знайомим які виготовляють вина - і ці їхні друзі прийдуть на наступні наші дегустації уже з своїм вином і може навіть кращим чим всі наші клубні (друга мета - популяризація виноробства)
І ще одне (мабуть найголовніше) - саме краще вино не те яке високо оцінене професійними дегустаторами, має високі оцінки і цілу купу дипломів, а те вино яке подобається людям, яке купляють, яке вони будуть пити на своїх святах чи урочистих подіях ... Сама краща нагорода виноробу - це є народне визнання - коли твоє вино знають, купляють, шукають і чекають. Все остальне - це є відмазки і оправдання. Така психологія людини. ВСІ !!!!! хочуть за свою працю, чи дію, чи вчинки отримати винагороду .... або матеріальну або моральну... кожен вибирає своє... це наша психологія... і від цього нікуди
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #47 : 23 10, 2015, 08:14* » |
|
Василь, якийсь суперечливий самому собі вийшов твій пост. Тут і "популяризація правильного вина і виноробства", і тут зразу "найліпше вино яке людям подобається"... а вони ж то не знають яке воно має бути, бо мало пробували, але це так... Я про інше, як ми можемо показати людям що в нас можна робити гарне, смачне вино, коли ми самі популяризуємо на дегустаціях вино з винограду купленого на базарі а не зробленого з власного винограду, чи принаймі з винограду купленого в прикарпатських виноградарів? А як ми боремося з явним фальсифікатом, чи просто так званим порошковим вином? А ніяк, просто мовчимо, і говоримо що це нас не стосується. А мовчання - це знак згоди. А де наші принципи і ідеї. Ми повинні першими піднімати галас і проводити просвітницьку роботу, якщо записали себе в "правильні винороби і виноградарі"!!! Колись один із наших членів навіть пропонував закон про день виноградаря і винороба ініціювати, а це не тільки права, але і обов'язки. А може тут інша проблема? І тому щоб бути чистим перед своєю совістю і народом, потрібно визначитися або ми дійсно популяризуємо правильне виноробство і виноградарство на ПРИКАРПАТТІ, або просто робимо бізнес...
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Василь Зварич
|
 |
« Відповідь #48 : 27 10, 2015, 20:46* » |
|
Ярослав, ти знову недооцінюєш пересічного споживача. Звичайна людина яка купляє вино може краще розбиратись у винах і смаках чим ми усі разом взяті.
А поняття "популяризація правильного вина і виноробства", і "найліпше вино яке людям подобається" - це два поняття НЕВІДЄМНІ, а не суперечливі, як ти цього не розумієш.
Вино з винограду купленого на базарі має право на життя. Кожен вибирає своє виходячи з можливостей. Всі відомі виноградарі (чуєш - ВСІ) виготовляють вина з куплених виноградів і це не робить їх менш відомими. Ти ж мав би розуміти, що ягода - це 30% якості (успіху) майбутнього вина. Всі остальні 70% - це досвід, вміння і старання винороба.
І не потрібно згадувати тут про мою совість - з нею все гаразд.
Пропоную тобі збиватись з своєї специфіки спілкуватись і нарощувати так звану "популяризацію" форуму за рахунок суперечок і скандалів. Це нікому не подобається. Тільки ти вважаєш що так має бути, більше НІХТО. Якщо ти вважаєш що таким способом інші форуми привертають собі увагу - спілкуйся таким чином там. Тут потрібно давати виноградарям поради і допомогу, а не вишукувати муху і роздувати з неї слона, надумувати проблеми і розглядати їх під мікроскопом з боку жопи.
|
|
|
Записаний
|
|
|
|
Ярослав
|
 |
« Відповідь #49 : 27 10, 2015, 21:09* » |
|
Василь, я все чудово розумію, просто ти не хочеш або не можеш зрозуміти суті питання. Пояснюю востаннє, потім не буду, не люблю флегматичності в людях. Ми людям говоримо що в нас можна виростити виноград з якого можна робити гарне вино. Значить людина посадивши виноград надіється на гарні вина, а купити не всі можуть і не всі хочуть. Тому якщо ми готовимо людей для того щоб вони робили гарні вина, значить треба так і говорити - КУПЛЯЙТЕ НА БАЗАРІ ГАРНИЙ виноград, тоді все буде ОК. Свій можете не садити бо, немає він тих кондицій. І тоді кожен скаже, а навіщо садити??? Куплю на ринку і зроблю собі нормальне вино... Василь, я про твою совість не згадував, звідки ти це взяв, писав в загальному про всіх нас і про себе в тому числі...але в народі говорять... "на злодію шапка горить"...:))) І взагалі рекомендую тобі також коректніше висловлюватися, а то щось ти сильно захвилювався.... і "зірочку" також треба зняти...;))) Я озвучую свою точку зору, маю на це право, ти озвучуєш свою точку зору - це твоє право. А всі питання треба вирішувати колегіально, чого в нас давно немає. КВП перетворюється в клуб окремих акторів, про це вже давно всі шушукаються, і ніхто не наважиться поставити конкретні питання перед керівництвом клубу...А так все гарно починалося...
|
|
« Останнє редагування: 27 10, 2015, 21:40* від Ярослав »
|
Записаний
|
|
|
|
|